WhatsApp Grup Sohbetlerini Signal'e Taşıma

 WhatsApp'ın yeni gizlilik politikası, platformdan kitlesel bir kullanıcı göçüne yol açan oldukça heyecan yaratmayı başardı. 

Gizlilik kaygıları, birçok WhatsApp kullanıcısını, gizliliğe büyük önem veren Signal'e geçmeye yöneltti. Ayrıca atlamayı yapmak istiyorsanız, grup sohbetlerinizi WhatsApp'tan Signal'e nasıl aktarabileceğinizi öğrenmek için aşağıdaki kılavuzumuza bakın.

Hem WhatsApp hem de Signal, sohbetleri diğer platformlara içe veya dışa aktarmak için herhangi bir araç sunmaz. Bunun anlamı, grup WhatsApp sohbetlerinizi Signal'e aktaramayacağınızdır. İkincisi uçtan uca şifrelemeye dayandığından, sohbetleri WhatsApp'tan Signal'e aktarmak zaten mümkün olmazdı. Bununla birlikte, grup sohbetlerinizi WhatsApp'tan Signal'e taşımak istiyorsanız ve bunun için konuşmalarınızdan vazgeçmeye hazırsanız, aşağıdaki kılavuzu izleyin.

Bir grup oluşturmadan ve arkadaşlarınızı ve ailenizi WhatsApp üzerinden grup sohbetlerine davet etmeden önce Signal'e katılmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Arkadaşlarınız ve aile üyelerinizin de grup sohbetine katılabilmeleri için Signal'e katılması gerekecektir.

WhatsApp Grup Sohbetlerinizi Signal'e Taşıyın

Adım 1:  Signal'i ( İndir ) açın ve sağ üst köşedeki kalem simgesine dokunun. Açılan menüden Yeni Grup'a dokunun.

Adım 2:  Ardından, Signal'de bulunan arkadaşlarınızı ve ailenizi gruba ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, sağ üst köşedeki Atla  düğmesine dokunabilir ve  şimdilik Signal'de bir grup oluşturabilirsiniz.

Adım 3:  Bir Grup adı girin. Bu gereklidir atlanamaz. Bundan sonra Oluştur düğmesine dokunun .

Adım 4: Gruba üye eklemeden önce, gruba katılmadan önce yeni üyeleri onaylama seçeneğiniz vardır. Tercihinize bağlı olarak bu seçeneği etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

Adım 5: Bağlantıyı Etkinleştir ve Paylaş seçeneğine dokunun . Grup sohbeti bağlantısını paylaşmanız için size çeşitli seçenekler sunan bir iletişim kutusu açılır: Signal, Link Kopyala, QR Kodu ve daha fazlası. Grup bağlantısını WhatsApp, Mesajlar veya başka herhangi bir mesajlaşma platformunda paylaşmak istiyorsanız Paylaş  seçeneğini kullanmanız yeterlidir.

Arkadaşlarınızın ve diğer kişilerin WhatsApp'tan çıkıp Signal'e geçmesini sağlamak biraz zahmetli olacaktır. Ancak, bunu yaptığınızda, sohbet verilerinizin tamamen güvenli ve emniyetli olduğunu bilmenin rahatlığını yaşarsınız. Tüm kişileriniz Signal'e taşınmasa bile, gizlilik nedenleriyle önemli ve hassas görüşmenizi her zaman ona taşıyabilirsiniz.

Signal sohbetlerinin uçtan uca şifrelenmiş olması nedeniyle, yalnızca bir cihazda kullanılabileceğini unutmayın. Başka bir cihaza geçerseniz, tüm Signal sohbet verilerinizi kaybedersiniz. Bu aynı zamanda Signal sohbetlerinize PC'nizden veya dizüstü bilgisayarınızdan erişemeyeceğiniz anlamına gelir. Signal ayrıca WhatsApp'a kıyasla birçok özelliği gözden kaçırıyor, ancak şirket birçok yeni özelliği olabildiğince çabuk eklemeye çalışıyor.

Yorum Gönder

Yorum (0)

Daha yeni Daha eski