Xiaomi, Mi Air Charge, 'Gerçek' Kablosuz Şarj Teknolojisini Tanıttı

 Kablosuz şarj şu anda oldukça uygun. Telefonu bir levhanın üzerine kırarsınız ve telefon şarj olmaya başlar. Ancak, bu 'gerçek' kablosuz şarj değildir ve olabileceği kadar sezgisel değildir. Yine de, telefonu şarj standında tutmanız gerekiyor ve telefon şarj olurken neredeyse hiç kullanılamıyor. Xiaomi, bugün Mi Air Charge adlı yeni bir kablosuz şarj yöntemi tanıttı.

Xiaomi, bu teknolojinin, kullanıcıların cihazlarını kablolar veya kablosuz şarj standları olmadan şarj etmelerini sağlayarak kablosuz şarjda devrim yarattığını söylüyor. Mi Air Charge'ı kullanarak, cihazı standın üzerinde tutmanız gereken geleneksel kablosuz şarjın aksine, cihazınızı birkaç metre mesafeden bile şarj edebilirsiniz. Xiaomi, şimdi 'gerçek bir kablosuz şarj çağına' girdiğimizi söylüyor.

Teknoloji, daha çok bir vericiye benzeyen, şarj yığını adı verilen bir şarj standı kullanımını gerektirir. Xiaomi, odanın herhangi bir köşesine koyabileceğinizi söylüyor. Şirket, Mi Air Charge'ın temel teknolojisinin alan konumlandırma ve enerji iletiminde yattığını söylüyor.

Bu şarj yığını, içine yerleştirilmiş beş fazlı girişim antenlerini kullanarak akıllı telefonunuzun konumunu algılayabilir. Bu daha çok Apple HomePod'un U1 çipini kullanarak iPhone'unuzun yerini tespit edebilmesi gibi . Daha sonra 144 antenden oluşan bir faz kontrol dizisi, 'hüzmeleme' yoluyla milimetre genişliğindeki dalgaları telefona iletir.

Şeylerin akıllı telefon tarafında, Xiaomi, anten dizisinin minyatürleştirilmiş bir versiyonunu telefona yerleştirdi. Bu anten dizisi iki bölüme ayrılmıştır - işaret anten ve alıcı anten dizisi. İşaret dizisi, telefonun konumunu doğru bir şekilde şarj yığınına iletir. Alıcı dizi, şarj yığını tarafından iletilen milimetre dalga sinyalini bir redresör devresi kullanarak elektrik enerjisine dönüştürür.

Mi Air Charge ile şarj, şimdilik 5W ile sınırlandırılmıştır. Xiaomi, bununla her biri 5W'da birkaç cihazı şarj edebileceğinizi söylüyor. Şirket ayrıca, telefon ile verici arasındaki herhangi bir fiziksel engelin şarj hızlarını düşürmediğini de belirtiyor.

Xiaomi, kablosuz şarj teknolojisini Mi Air Charge ile gerçekten bozdu. Teknoloji, fütüristik ve kişinin cihazlarını şarj etmeyi tamamen unutabileceği noktaya kadar kullanışlı görünüyor. Ancak, teknoloji düzenleyiciler tarafından onaylanmadı ve endişelenmemiz gereken herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını hala bilmiyoruz.

Mi Air Charge hakkındaki düşüncelerin neler? Bu beklediğiniz kablosuz şarj teknolojisi mi? Bu teknolojinin maliyeti yüksek olsa bile bunu satın alır mısın? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin!

Yorum Gönder

Yorum (0)

Daha yeni Daha eski