E-TİCARET'TE GÜVEN DAMGASI NEDİR?

2018'in sonlarına doğru çıkan yasalar gereği uygulanacak olan, asgari güvenlik ve hizmet standartlarını sağlayan e-ticaret firmaları ve hizmet sağlayıcılarına verilecek sembole güven damgası denir.

Ticaret sitelerinin index'lerinde bulunacak olan bu sembol, o sitenin güvenilir bir site olduğu kanıtını bizlere sunacak. Ayrıca sitenin güvenlik tedbirleri aldığınıda anlatacak.


E-ticarette güven damgası sistemi, bu işi yapan firmalara şimdilik herhangi bir zorunluluk getirmesede, bu damga satıcıya olan güveni pozitif yönde etkilediğinden, firmaların başvurmasında fayda var.


Bu sembolü isteyen firmalar, ücret karşılığında damgayı vermeye yetkili olan özel kurum ve kuruluşlardan talep ederek alabileceklerdir. Ayrıca müşteri basit bir işlem ile damganın geçerliliğini kontrol edebilecek.


E-ticarette güven damgası hakkında tebliğ;


Geçtiğimiz sene 6 Haziran 2017 tarihinde resmi gazetede yayımlanmıştır. Böylece bu hizmetin standartlarıda belirlenmiştir.Resmi Gazete Mevzuatı İçin Tıklayın

10 Yorumlar

  1. Bu iki senedirli var zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2017 de mevzuatı ortaya atılmıştı ancak 2018 in sonuna doğru yürürlülüğe girdi.Bu arad dirmaların taşıma zorunluluğu şimdilik yok.

      Sil
  2. Sağolun sayenizdd bilgilendik zaten e ticarette bu olay çok daha önceden gelmeliydi gecikmiş bir olay bu

    YanıtlaSil
  3. Ben sürekli internet alışverişi yapan birisi olarak çok mutlu oldum. Bazen sipariş verirken tereddüt ediyorum ama artık rahatlama vakti geldi sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda firmaların bunu taşıma zorunluluğu olmadığını hatırlatırım.Siz her siteye güvenmemeye devam edin bence. Takipte kalın.

      Sil
  4. Biz internetten satış yapan bir firmanın sahibiyiz. Son üç yıldır G.E.T. sistemi ile satış yapıyoruz.Dediğiniz gibi bu tür güvenlik logolarının müşteri kazanmada etkisi çok yüksek. G.E.T. sistemine geçtikten sonra satışlarımızda yaklaşık %40-45 artış oldu.

    YanıtlaSil
  5. Yorumlar değerlendiriliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski