Çıplak Pozlarıyla Bağış Toplayan Modele Instagram Engeli

Büyük sosyal medya platformu olan Instagram, Avustralya'daki orman yangınları için bağış toplayan modelin hesabını ihlal gerekçesini göz önünde bulundurarak kapattı.
Avustralya'yı küle çeviren ve engel olunamayan büyük orman yangınına mücadele için etkili bir yol seçen model Kaylen Ward, 10 dolarlık bağış karşılığında insanlara çıplak fotoğraflarını göndereceğini söylemişti.

Yönteminde ciddi oranda olumlu sonuç alan Ward'ın çok kısa sürede yüz binlerce dolar bağış aldığı açıklandı.

Sosyal medyada Naked Philantthist ismini kullanan model, BuzzFeed News'e verdiği demeçte, "Avustralya'daki yangınlarla ilgili Twitter'daki tüm yayınlara baktım ve insanların bağış yapmasını sağlayacak etkili bir yöntem göremedim” ifadelerini kullandı. O anda aklına böyle bir fikir geldiğini belirten Ward, halihazırda sattığı çıplak fotoğraflarını bir hayır işine dönüştürmeye karar verdiğini söyledi.
Ward, 4 Ocak’ta yaptığı paylaşımda, Avustralya hayır kurumları listesine en az 10 dolar bağışta bulunduğunu kanıtlayan herkese Twitter’dan bir çıplak bir fotoğrafını atacağını ifade etti. Söz konusu tweet, dakikalar içinde 40 binden fazla retweet aldı ve Ward’ın gelen kutusu yoğun mesajlardan spam olarak görüldü.

Bağışların doğruluğunu saptamak için dört kişilik bir ekip tutan model, vaat ettiği çıplak fotoğrafları bağışçılara göndermek için 24 saat boyunca çalışıyor. Ward, pazar günü yaptığı yeni bir paylaşımda, kampanya kapsamında 500.000 dolardan fazla bağış toplandığını söylüyor.

Fakat Ward’ın Twitter’da başlattığı bağış kampanyası Instagram’ı da etkisi altına aldı. 20 yaşındaki isim, 50 bin takipçili Instagram hesabının platformun cinsel içerikle ilgili kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.
Herhangi bir kuralı ihlal etmediğini savunan Ward, Instagram’a ulaşmaya çalıştığını; ancak başarısız olduğunu belirtti. Buna rağmen Twitter’daki kampanyasına devam eden model, olabildiğince fazla mesaja cevap vermeye çalışacağını ifade etti. 

9 Yorumlar

  1. ağaçlara hayvanlara değil de ahlaksızlığa bağış yapan insanlar olmamiz trajikomik

    YanıtlaSil
  2. İyi ki kapatılmış bu şekilde para kazanıp göndermek kibar değil madem çok yardım istekli bir ablamız soyunana kadar gidip hayvanları yerinde onlara su alarak koruyarak ta yardım edebilir böyle yardımlar samimi gelmiyor. Olaydan yararlanarak takipçi kasıyorlar. Kadınlarımızı seviyorum onlar her şeyimiz iyi ki varlar ama böyle kadınlar cinselliği kullanarak hiç bir yere varamasınlar doğru karar! Taciz tecavüz cinayet ne kadar korkunç ve kötü bir şey ise kadınların erkekleri kandırmak için cinsellik kullanarak psikolojik kötü davranışlar yapması da bir o kadar kötü.

    YanıtlaSil
  3. Bu ne terbiyesizLİNK?

    YanıtlaSil
  4. Ne iyi insanlar var şu dünyada!

    YanıtlaSil
  5. Eeee bize de bağış atma görevi düşer o zaman

    YanıtlaSil
  6. Bundan daha iyi win 2 win görmedim!

    YanıtlaSil
  7. size ne isteyen istediği gibi yardım eder isteyen alır isteyen almaz sizin fikriniz önemli değil burada bayanın fikri önemli sen ancak olaya alırsan girebilirsin kasmayın bu kadar

    YanıtlaSil
  8. Ayıp ya ayıp ya tamam yardımda bulunmasına bisey deniyim ama "REZALET " ben olsam utancımdan yerin 7 katının 9 katı yerin dibine girerdim

    YanıtlaSil
  9. parayı gönderdim fotoğraflar ne zaman gelir???

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski